کد خبر 1875
۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۸

افزایش نرخ ارز، صادرات آلومینیوم را جذاب کرد

افزایش نرخ ارز، صادرات آلومینیوم را جذاب کرد

صنایع پایین‌دستی بخش آلومینیوم از نظر سفارش وضعیت مطلوبی دارند و بالا رفتن نرخ ارز از یکسو و مشکلات ناشی از تامین نیاز مواد اولیه از طریق واردات از طرف دیگر موجب شده تا مصرف‌کننده‌های داخلی، سفارش‌های خود را از طریق صنایع پایین‌دستی داخلی تامین کنند.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در رابطه با شرط صادرات آلومینیوم گفت: در حال حاضر شرایط پایین‌دستی صنعت آلومینیوم به این شکل است که این صنایع از نظر سفارش وضعیت مطلوبی دارند و بالا رفتن نرخ ارز از یکسو و مشکلات ناشی از تامین نیاز مواد اولیه از طریق واردات از طرف دیگر موجب شده تا مصرف‌کننده‌های داخلی صنایع پایین‌دستی ترجیح دهند تا سفارش‌های خود را از طریق صنایع پایین‌دستی داخلی تامین کنند، اما در این بین مشکلی که وجود دارد این است که صنایع بالا دستی و تولیدکننده‌های شمش به علت افزایش نرخ ارز ترجیح می‌دهند که تولیدات خود را صادر کنند. از آنجا که قیمت ارز نیز به صورت مرتب در حال افزایش است قیمت صادرات سود بیشتری برای تولیدکننده‌های صنایع بالا دستی به همراه دارد.

با این وجود طی دو تا سه ماه اخیر صنایع پایین‌دستی با مشکل تامین مواد اولیه مواجه شدند و به شدت تحت فشار قرار گرفته‌اند و بیشتر این صنایع برای تولیدهای روزانه نیز با چالش جدی روبه‌رو هستند. مصوباتی که در ستاد تنظیم بازار صادر می‌شود به صورت جامع و کامل اجرا نمی‌شود و این موضوع موجب می‌شود که صنایع پایین‌دستی صنعت آلومینیوم نتوانند تولیدات و تعهدات خود را به مرحله اجرا درآورند. به همین دلیل این صنایع نیاز به نظارت دارند تا بتوانند مصوبات را عملی کنند.

برای حل این معضلات طی روزهای گذشته ستاد تنظیم بازار و وزارت صنعت، معدن و تجارت به این موضوع پرداخته‌اند تا موضوع تامین مواد اولیه حل شود. برای حل این معضل تامین مواد اولیه (موردنیاز صنایع داخلی) قبل از صادرات مورد درخواست بوده و امید می‌رود که این موضوع تحت نظارت سازمان‌های مربوطه سازماندهی شود. بر اساس آخرین گزارش‌ها قرار بر این بود که از تاریخ ۱۵ آبان ماه بخشنامه‌ای به سازمان بورس ارسال شود که در صورت موافقت و اجرا باید حداقل ۶‌ هزار و ۵۰۰ تن شمش آلومینیوم به صورت هفتگی روی تابلوی بورس کالا به فروش برسد و در صورت معامله نشدن مازاد آن توسط تولیدکننده‌ها صادر شود. در صورت عدم‌موافقت با این طرح، صنایع پایین‌دستی قادر به تامین تعهدات خود نخواهند بود و کمبود مواد اولیه موجب بروز مشکلات بیشتری در صنایع پایین‌دستی خواهد شد. یکی از این صنایع صنعت دارو است که کمبود مواد اولیه آسیب جدی به این صنعت وارد کرده است. صنعت دارو نیاز به مواد اولیه بسته‌بندی داشته که یکی از آنها نیز آلومینیوم است، در شرایط فعلی مشاهده می‌شود که کشور در تامین دارو با مشکل مواجه شده بوده و یکی از دلایل اصلی آن عدم‌تامین مواد اولیه بسته‌بندی داروهاست. یکی از راه‌های تامین این نوع مواد اولیه واردات است اما بسیاری از این مواد زمان تولید دارند و آماده برای ارسال نیستند و ارسال آنها به چیزی حدود سه ماه زمان نیاز دارد که در این مدت سرمایه صنایع داخلی عملا می‌خوابد و برای صنایع پایین‌دستی به‌خصوص صنعت دارو صرفه اقتصادی ندارد.

کد خبر 1875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =